Diagnose

Storingscode uitlezen via motormanagement ECU

 

U heeft problemen met uw auto en/of er branden storing lampjes op uw dashboard ! Door de elektronica is de auto van tegenwoordig een stuk comfortabeler maar vooral ook ingewikkelder geworden.

 

Om deze elektronica te regelen hebben de auto’s van de laatste jaren dan ook een computer aan boord, genaamd ECU (Electronic Control Unit) Deze ECU ontvangt elektrische signalen van sensoren, waarna deze input door de ECU verwerkt word. Deze verstuurd vervolgens nieuwe elektrische signalen door naar bedienbare componenten ook wel actuatoren genoemd.

 

Daarbij wordt de ECU uit gelezen met geavanceerd diagnoseapparatuur. Dit kan zijn voor een storing in het motor management maar ook bij storingen in de overige onderdelen van de auto zoals storingen in ABS Airco en zelfs als bv het lampje van de autogordel blijft branden.

 

De kosten voor het uitlezen zijn mede afhankelijk van de tijd dat er aan besteed wordt. Er wordt bij ons onder scheid gemaakt tussen kort en lang uitlezen. Dit zijn vaste prijzen die op te vragen zijn; neem hierbij contact op